Bilde av mangle gamle mobiltelefoner

FREVAR har sikkert mottak for PC og mobiler

FREVAR har sikkert mottak ved levering av PC og mobiler. I denne nyhetssaken vil vi fortelle deg om prosessen fra levering til gjenvinning!


Når en PC eller mobil blir levert til gjenvinningsstasjonen skjer følgende:

  1. Kunden legger gjenstanden i låst metallkasse
  2. Kassen leveres til Norsk Makulering / NG Secure

Klikk her for å se prosessen for videre behandling og gjenvinning av disse!

Har du en gammel mobiltelefon liggende i en skuff hjemme?

Ifølge to undersøkelser, gjort av Norsirk og Framtiden i våre hender, har vi nordmenn rundt 10 millioner mobiltelefoner og rundt 1 million nettbrett som bare blir liggende i en skuff i hjemmet.

De aller færreste vet at disse teknologiske tingene inneholder svært verdifulle mineraler og metaller som verden trenger!

Mangel på mineraler og metaller

Grunnet krigen mellom Russland og Ukraina er det nå mangel på mineraler og metaller som brukes til å lage innholdet i mobiltelefoner. Mineralene som finnes i norske mobiltelefoner, blir nå plukket i gruver i Russland.

Mobiltelefonene som ligger i de rundt 10 millioner hjemmene rundt omkring i Norge, inneholder mineraler og metaller. Hvis du har en eller flere mobiltelefoner/nettbrett som ikke blir brukt, lever den på vår gjenvinningsstasjon nå! Alt fra en gammel Nokia til en ny versjon av iPhone inneholder slike materialer.

All personlig data blir fjernet

Du slipper å bekymre deg for at utstyr med minne kommer på avveie. De aller fleste steder, inkludert oss, har en såkalt s-boks/sikker boks. Boksen er låst og leveres sikkert til Norsk Makulering.

Kilde:
https://www.nrk.no/rogaland/det-kan-ligge-10-millioner-gamle-mobiler-rundt-omkring-i-norske-hjem-1.15918520