Julens sorteringsguide

Julens sorteringsguide

Julen er en tid for glede, men det er også høysesong for avfall som skal sorteres på riktig måte. Sortere har laget julens sorteringsguide som viser deg hvordan du skal sortere alt fra julegavepapir til julelys. Visste du for eksempel at vanlig glanset gavepapir skal kastes i restavfall? Eller at servietter med matrester skal sorteres som matavfall?

Bilder er lånt fra sortere.no

Bærekraftsvennlige tiltak i juletiden

Matsvinn: I julen kastes det ekstra mye mat. For å unngå dette er det viktig å passe på å ikke handle inn for store mengder, sørge for å ikke lage mer mat enn nødvendig, og gjenbruke restene. Hva med å invitere venner og familie på restefest når julen er over? Dette er både miljøvennlig, hyggelig og sparer lommeboken din!

Julegaver: Det er hyggelig å gi de du er glad i fine gaver til jul, men husk at det er tanken som teller! For å spare miljøet kan du for eksempel gi bort hyggelige tjenester eller invitere til aktiviteter man kan gjøre sammen. Et annet tips kan være å lage deg ønskeliste som inneholder ting man kan kjøpe brukt via nett eller lokalt!

Reis miljøvennlig: Prøv å la bilen stå i jula. Skal du reise på julebesøk så se på mulighetene for å reise kollektivt eller samkjør med andre! Det er både miljøvennlig for kloden vår, i tillegg til at det er hyggelig å reise sammen.

Sørg for å bruke julens sorteringsguide – vi i FREVAR KF ønsker dere en god og miljøvennlig jul!