Fredrikstad Blad skriver "Emilio (38) ser gull der andre tenker æsj!" 17.04.22 - Frevar KF

«Emilio (38) ser gull der andre tenker æsj!» – Artikkel i Fredrikstad Blad

Nettavisen Fredrikstad Blad skrev 17. april 2022 en artikkel om ingeniøren Emilio Alvarenga, Frevars nye assisterende driftssjef for vann og avløp, og om hvordan han nyter synet av rørene som frakter byens avfall til sitt nye liv som biogass.


Emilio tar Fredrikstad Blad med på en omvisning. Når de passerer de stinkende rørene og dunkene, rynker FBs utsendte på nesen grunnet stanken, men Emilio lyser opp av glede når han stanser og peker mot sør.

– I de rørene der borte kommer matavfallet inn. Og i rørene du ser her på den andre siden, kommer avløpsvannet inn. Så havner alt sammen i råtnetankene, sier han og flytter smilet mot to gigantiske, brune tanker. Her får stink-materien nytt og verdifullt liv som biogass blant annet til distriktets busser.

– Faktisk er dette systemet inspirert av hvordan kuas mager fungerer, forklarer Emilio. Og lettere ør som man kan bli i luktmylderet på Øra, merker vi hvordan «Kua mi jeg takker deg…»-sangen siger inn fra økosofien og fortrenger både fabrikkdur og stank.

Videre forteller han blant annet om fosfor-knapphet, drikkevann og klimaendringer. Klikk på linken under for å lese hele artikkelen!

Les hele artikkelen her (abonnement).